5.4.14

Soros: Uyuşturucunun Yasallaşması Ardındaki İsim

George Soros, ABD ve Uruguay’da Uyuşturucunun Yasallaşması İçin En Az 80 Milyon Dolar Harcadı

Uzman marihuana savunucularının, milyarder George Soros tarafından yıllardır desteklendiğini gösteren yeni bir rapor ortaya çıktı.

Soros, 1994’den beri yasallaştırma amacıyla 80 milyon dolar akıttı ve bu faaliyetlere, sıklıkla uyuşturucu içmeye bağımlı olduğunu açıklayan eski sigorta yöneticisi vasıtasıyla katıldı.

Washington Times’ın detaylı raporu, uyuşturuc

unun yasallaştırılmasındaki rakipsiz desteğini ortaya koyarak, milyarderin parasının yerel girişimcilere, Uyuşturucu Politikaları Birliği ve Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği aracılığıyla ulaştığını gösteriyor.

Soros’un ateşli marihuana desteğine katılan, işe en az 40 milyon dolar bağışlamasının ardından ölen,  İlerici Sigorta eski başkanı Peter B. Lewis.

Soros ve ortağı, Birleşik Devletler ve Uruguay’daki her ana marihuana yasallaştırma baskısının ardındalar.
Stratejisi, tek tek eyaletlerde devrilen yasaklara benzer olarak, bu yolla federal hükümetin elini zorlamak.

Milyarderin, yılda çeşitli işlere yaklaşık 4 milyon dolar katkı sağlayan Açık Toplum Kuruluşu, 2011 vergi iadelerine göre, yılda 3.5 milyar dolardan fazla bilançoya sahip.

Milyarderin kardeşleri David ve Charles Koch, gösterişsiz işlerde aktif, kuruluş ve enstitülerine görece daha küçük, 308 milyon dolar paylaştırılmış.

Soros’un aktivizmi, bir grup sözcüsünün kabul ettiğine göre, Uyuşturucu Politikaları Birliği’nin yıllık faaliyet bütçesi herhangi bir karşıt gruba göre eşsiz düzeyde.

Times’a göre, bu çabalar, Colorado  ve Washington’da marihuananın eğlenme amaçlı kullanılabilirliğinin anlaşılmasında yardımcı.

Gazeteye göre, Bay Soros, Lewis ve onların çeşitli kar amaçsız kuruluşları, Washington, New Approach’a kaynağının yüzde altmış sekizini sağlamış. Grup, eyaletteki oyları kazanabilmek için, imzaları seferber etmiş ve sonra onu terfi ettirmiş.


Tımes’ın belirttiğine göre, Soros aynı zamanda, Uruguay’daki marihuana yasallaştırılmasına da baskın şekilde karışmış. “Üstelik, toplam uyuşturucu kulanımını düşürecek ve yasal olmayan uyuşturucu ticaretiyle mücadeleyi sağayacak deneysel bir yasanın çıkarılmasını değerlendirecek bir çalışmaya ödeme yapmayı önermiş.”

Bu yasallaştırmaya karşı çıkanların söylediğine göre, Soros ve arkadaşları beyin yıkamaya giden zaferlerinin yollarını satın alıyorlar.

“Diğer eyaletlerde ne toplayabileceğimize baktığımızda, onlar milyonlar topluyoryorlar. 100.000 dolar toplarsak şanslıyız. Bu kamunun temel beyin yıkama yolu oldu.” Toplumumuzu Uyuşturucudan Koru baş müdürü Calvina Fay, gazeteye bunları söyledi.

“Bilboardlara reklamlar veriyorlar, ünlülerin ve coşkulu medyanın desteğini alıyorlar. Eğer bir yalanı yeterince tekrarlarsan, insanlar inanır.” Diye devam etti.

İlgili eyaletlerin bağış kayıtlarına bakılırsa 2014 ajandasında, sırada Alaska, Florida ve Oregon var.

Rapora göre, Soros destekli marihuana politikası projesi, eyalet yarışlarına halihazırda 210.000 dolar bağışladı ve bir medya baskısı oluşturmak amacıyla yüz binlerce dolar akıtılması bekleniyor.

Kayıtların gösterdiğine göre, Soros ve Lewis Oregon oylamasında işleme neredeyse 150.000 dolar koydular.
Soros, Florida’da yeni bir ortak buldu, demokrat fon sağlayıcı Jhon Morgan ve fonun yüzde sekseninin bu eyalette kullanılmasına karar verdiler.

Times’ın bir kaynağının söylediğine göre Soros ve arkadaşları, 2016’da Arizona, California, Maine, Massachusetts, Montana ve Nevada’yı gözlüyorlar. Diğer düşünülen eyaletler; Delaware, Havai, Maryland, New Hampshire, Rhode Island ve Vermont.

“Marihuananın federal kanunlarca yasallaştırılması an meselesi” diyor Times’a Tom Angell, Marihuana Çoğunluğu’nun sözcüsü ve kurucusu.

“Şimdi 20 eyalet ve artı tıbbi marihunana kanunu olan Colombia bölgesi, iki eyaletteyse 21 yaşını aşmış yetişkinler için yasallaştırdı, politikacılar insanların iyiliğini düşünmek zorunda.”


Kaynak: DailyMail/RYAN GORMAN

UtkuCem 

1 yorum: