2.4.14

Sonsuza Dek Yaşayabilir Misin?

İnsanoğlu olarak, hayatımızda sahip olduğumuz zamanla sınırıyız. Egzersiz yaparak ve sağlıklı beslenerek vücudumuza baktığımızda, kolayca yüz yaşına dek yaşayabiliriz, ancak tüm bunlara karşın vücudumuz yavaşça güçsüzleşiyor. Hatta vücudun içinden ya da dışından kaynaklanan problemler nedeniyle ki bir kaza veya doğal olayla her an bu durum değişebilir, üstelik ölümle sonuçlanabilir.

Şanslıyız ki bilimin ilerleyişi tüm bunları değiştirebilir. Discovery Channel, "Merak: Sonsuza Dek Yaşayabilir Misin?" başlıklı, Mythbuster Adam Savage'ın baş rolünde oynadığı bir saatlik programda, günümüz teknolojisi ve var olan fikirleriyle, gelecekte yaşamımızı oldukça değiştirebilecek olasılıklar gösterilmekte. Bir saatte, Adam, 2011 yılında başlayıp, 2900'lerde son bulan ve onu 1000 yaşına ulaşan ilk insan yapan farklı durumlarda yer alıyor.


Öykü boyunca normal bir insanın karşılaşabileceği zorluklarla tanışıyor, üstelik her şey bir kamyonetin ona çarpmasıyla başlıyor. Bu noktadan sonra, Adam'ın hayatı, bilimin ve örneklerle anlatılan hayret verici şeylerin ellerine kalıyor. Böyleyken, her şey eğer olursa üzerine kurulu, görünen o ki insanın yaratımlarıyla her şey mümkün, hatta kısa veya uzun yaşam ve eğer seçerseniz sonsuz yaşam. Bu oldukça zor bir seçim olabilir ve "Merak" bir an için size, vereceğiniz kararın sonuçlarının ne olacağını gösterebilir.

Türkçe altyazıyla birlikte. 

Tercüme: Utku Cem 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder